Het eerste contact

 

Als je hulp zoekt of een vraag hebt dan kun je op verschillende manieren contact met me opnemen. Hou rekening met een wachtlijst, zoals op de home page aangegeven.

 

Vrijblijvende vragen via e-mail
Je kunt een eerste vraag bijvoorbeeld via een email stellen (zie de pagina Contact).
Stel je me zo een vraag, dan zal ik je vraag liefst binnen 24 uur, maar uiterlijk binnen 2 werkdagen beantwoorden. Mocht je geen antwoord hebben ontvangen, dan is er onbedoeld iets mis gegaan, en is vraag of antwoord in een spamfolder terechtgekomen of iets dergelijks. Dan werkt bellen beter.

Verder praten?
Als je verder wilt praten, dan kun je het beste een telefoonnummer erbij geven waarop ik je terug kan bellen.
Dan zal ik je bellen om een afspraak te maken om je op de wachtlijst te zetten.
Je kunt me direct bellen op telefoonnummer 06 - 2115 2050  voor een afspraak. Eventuele collega's met een kortere wachttlijst zijn te vinden op de website www.nvvs.info.

Een consultgesprek
Een consultgesprek duurt 45 minuten. Als je vergoeding krijgt via de verzekering voor een seksuologisch consult, dan duurt dat gesprek 60 minuten (voorwaarde van de verzekering). Als je met z’n tweeën komt dan kan ik ook afspreken met jullie om 75 minuten te nemen. Zo kan ieder aan het woord komen. In de eerste gesprekken heb je vooral de gelegenheid om te vertellen wat de reden is voor je komst en wat je doel is, en verder probeer ik me een beeld te vormen van allerlei zaken waarvan ik weet dat die een rol kunnen spelen bij het ontstaan, het voortduren of de behandeling van je probleem. Daarna maak ik een overzicht en een plan van aanpak, dat spreken we dan door en vervolgens gaan we daar mee aan de slag. Het is mijn bedoeling dat je zo op elk moment in de behandeling begrijpt waar we mee bezig zijn en waarom. Behandeling bestaat meestal uit een serie therapeutische gesprekken en oefeningen om thuis te doen.

Vertrouwelijkheid
Alles wat je vertelt blijft binnen de muren, je hoeft niet bang te zijn dat informatie doorgegeven wordt aan anderen, tenzij je mij daar bewust schriftelijk toestemming voor geeft. Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen mag ik daar van afwijken, conform de Beroepscode voor Seksuologen (NVVS)  en de Beroepscode voor Psychologen (NIP).