Het eerste contact

Momenteel hou ik een cliëntenstop. Dat doe ik, omdat het op dit moment heel erg druk is in mijn praktijk en ik veel aanmeldingen krijg; meer dan ik kan verwerken. De cliëntenstop betekent dat ik niemand aanneem en ook niemand op een wachtlijst plaats.

Goede collega-seksuologen kun je vinden op www.nvvs.info. Goede collega-emdr practitioners zijn te vinden op www.emdr.nl. Bij de huisarts kun je terecht voor meer informatie over collega’s; de praktijkondersteuner van de huisarts kan je wellicht helpen en indien nodig daarna doorverwijzen.

Wanneer ik de wachtlijst weer voor een goed deel heb ingelopen dan hef ik de cliëntenstop weer op, dat deel ik mee op deze website. Daarna kun je je weer aanmelden.

Daarna kan je ook weer contact leggen op de manieren die ik hieronder aangeef:

 

Als je hulp zoekt of een vraag hebt dan kun je op verschillende manieren contact met me opnemen.Vrijblijvende vragen via e-mail
Je kunt een eerste vraag bijvoorbeeld via een email stellen (zie de pagina Contact).
Stel je me zo een vraag, dan zal ik je vraag liefst binnen 24 uur, maar uiterlijk binnen 2 werkdagen beantwoorden. Mocht je geen antwoord hebben ontvangen, dan is er onbedoeld iets mis gegaan, en is vraag of antwoord in een spamfolder terechtgekomen of iets dergelijks. Dan werkt bellen beter.

Verder praten?
Als je verder wilt praten, dan kun je het beste een telefoonnummer erbij geven waarop ik je terug kan bellen.
Dan zal ik je bellen om een afspraak te maken om je op de wachtlijst te zetten.
Je kunt me direct bellen op telefoonnummer 06 - 2115 2050  voor een afspraak. Eventuele collega's met een kortere wachttlijst zijn te vinden op de website www.nvvs.info.

Een consultgesprek
Een consultgesprek duurt 45 minuten. Als je vergoeding krijgt via de verzekering voor een seksuologisch consult, dan duurt dat gesprek 60 minuten (voorwaarde van de verzekering). Als je met z’n tweeën komt dan kan ik ook afspreken met jullie om 75 minuten te nemen. Zo kan ieder aan het woord komen. In de eerste gesprekken heb je vooral de gelegenheid om te vertellen wat de reden is voor je komst en wat je doel is, en verder probeer ik me een beeld te vormen van allerlei zaken waarvan ik weet dat die een rol kunnen spelen bij het ontstaan, het voortduren of de behandeling van je probleem. Daarna maak ik een overzicht en een plan van aanpak, dat spreken we dan door en vervolgens gaan we daar mee aan de slag. Het is mijn bedoeling dat je zo op elk moment in de behandeling begrijpt waar we mee bezig zijn en waarom. Behandeling bestaat meestal uit een serie therapeutische gesprekken en oefeningen om thuis te doen.

Vertrouwelijkheid
Alles wat je vertelt blijft binnen de muren, je hoeft niet bang te zijn dat informatie doorgegeven wordt aan anderen, tenzij je mij daar bewust schriftelijk toestemming voor geeft. Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen mag ik daar van afwijken, conform de Beroepscode voor Seksuologen (NVVS)  en de Beroepscode voor Psychologen (NIP).