Corona informatie

Afspraken gaan in principe door en mogen in de spreekkamer worden gehouden. 

Uiteraard wil je weten hoe ik met de Corona (COVID-19) situatie omga. Mijn praktijk is open en de afspraken gaan in principe door. De meeste gesprekken vinden vanaf heden in de spreekkamer plaats. Soms vinden de gesprekken ook wandelend plaats.

Uitzondering:

Echter, in het geval van gezondheidsklachten van de cliënt, of van de therapeut doe ik de gesprekken via beeldbellen. Daarbij volg ik de richtlijnen van het RIVM omtrent preventie en hygiëne.

Mocht u klachten  hebben van niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of verhoging of koorts of ernstiger, of in quarantaine moet blijven vanwege iemand met (vermoede) Covid-19, dan kunt u niet bij mij in de praktijk komen of een wandelend consult hebben.

Hygienemaatregelen op de praktijk:

  • Bij de ingang van mijn praktijk liggen doekjes waarmee de deurklinken gebruikt kunnen worden om de buitendeuren te openen en te sluiten.
  • Om de afstand van minimaal 1,5 meter te handhaven, zal ik zelf de deur van de spreekkamer openen en sluiten en dan naar achteren gaan en afstand nemen zodat er daarna gelegenheid is om door de deur heen te gaan.
  • Gelieve bij het binnengaan en het verlaten van de praktijk de handen te wassen aan het fonteintje in de toilet.
  • En dan bij het verlaten weer een doekje te gebruiken om de deuren te openen en te sluiten
  • Ik hou het raam open voor ventilatie of gebruik een ventilatiesysteem, maar die geeft wat ruis.

Beeldbellen:

Beeldbellen vindt als volgt plaats: ik heb een platform gevonden dat veilig is en voldoet aan de eisen van AVG en de relevante standaarden voor gezondheidszorg, qua privacy en betrouwbaarheid. Dat platform wordt geboden door Therapieland.

  • Ik zal voorafgaand aan de eerste sessie per beeldbelgesprek eerst een uitnodiging sturen per email waarin je gevraagd wordt een account te maken bij Therapieland. Het is fijn als je dat voorafgaand aan het gesprek alvast hebt gedaan.
  • Het beeldbellen werkt goed als je de browser Firefox of Google Chrome gebruikt, maar niet goed met Microsoft Edge of Safari. Firefox en Google Chrome zijn gratis te downloaden.
  • Bij aanvang van het gesprek zal ik dan via Therapieland weer een email sturen met een link en een uitnodiging om aan het beeldgesprek te kunnen deelnemen.
  • Indien mogelijk geef ik er de voorkeur aan als je een koptelefoon of oortjes gebruikt, anders gaat het geluid rondzingen.

Als er nog vragen zijn, laat het me dan alsjeblieft weten en neem contact met me op via email, telefoon of sms of whatsapp.

Vriendelijke groet,

Marion Wiethoff

juni 2021