Corona informatie

Afspraken gaan nog steeds in principe door en mogen in de spreekkamer worden gehouden. 

Uiteraard wil je weten hoe ik met de Corona (COVID-19) situatie omga. Mijn praktijk is gewoon open en de afspraken gaan door. De meeste gesprekken vinden vanaf heden in de spreekkamer plaats. Soms vinden de gesprekken ook wandelend plaats.

Uitzondering:

Echter, in het geval van gezondheidsklachten van de cliënt, of van de therapeut doe ik de gesprekken via beeldbellen. Daarbij volg ik de richtlijnen van het RIVM omtrent preventie en hygiëne.

Mocht u klachten hebben van niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of verhoging of koorts of ernstiger, of in quarantaine moeten blijven vanwege iemand met (vermoede) Covid-19, dan kunt u niet bij mij in de praktijk komen of een wandelend consult hebben maar dan houden we een gesprek via beeldbellen.

Hygienemaatregelen op de praktijk:

  • Ik handhaaf de afstand van minimaal 1,5 meter. Ik open en sluit zelf de deur van de spreekkamer en ik ga dan naar achteren en neem afstand, zodat er daarna gelegenheid is om door de deur heen te gaan. Vriendelijk verzoek om niet te dichtbij te gaan staan, maar op minimaal 1,5 meter.
  • Gelieve bij het binnengaan en het verlaten van de praktijk de handen te wassen aan het fonteintje in het toilet of de handen te desinfecteren met desinfecteermiddel.
  • Ik hou het raam open voor ventilatie (trek warme kleren aan!) of gebruik een ventilatiesysteem.

 

Beeldbellen:

Beeldbellen vindt als volgt plaats: ik heb een platform gevonden dat veilig is en voldoet aan de eisen van AVG en de relevante standaarden voor gezondheidszorg, qua privacy en betrouwbaarheid. Dat platform wordt geboden door Therapieland.

  • Ik zal voorafgaand aan de eerste sessie per beeldbelgesprek eerst een uitnodiging sturen per email waarin je gevraagd wordt een account te maken bij Therapieland. Het is fijn als je dat voorafgaand aan het gesprek alvast hebt gedaan.
  • Het beeldbellen werkt goed als je de browser Firefox of Google Chrome gebruikt, maar niet goed met Microsoft Edge of Safari. Firefox en Google Chrome zijn gratis te downloaden.
  • Bij aanvang van het gesprek zal ik dan via Therapieland weer een email sturen met een link en een uitnodiging om aan het beeldgesprek te kunnen deelnemen.
  • Indien mogelijk geef ik er de voorkeur aan als je een koptelefoon of oortjes gebruikt, anders gaat het geluid rondzingen.

Als er nog vragen zijn, laat het me dan alsjeblieft weten en neem contact met me op via email, telefoon of sms of whatsapp.

Vriendelijke groet,

Marion Wiethoff

19 december 2021